Начало НОВИНИ Байдън обявява историческа програма за намаляване на бедността в САЩ

Байдън обявява историческа програма за намаляване на бедността в САЩ

0

Американският президент Джо Байдън ,обяви този четвъртък, 15 юли, най-голямата програма за борба с бедността в САЩ от половин век насам с фокус върху семейства с деца.

Отсега нататък правителството ще разпределя до 300 долара на месец като данъчен кредит за всяко дете, за да помогне на около 39 милиона домакинства да облекчат въздействието на пандемията COVID-19, според данните на Белия дом.

„Вярвам, че това е исторически ден за продължаване на изграждането на икономика, която уважава и признава достойнството на семействата от работническата и средната класа“, каза Байдън.

Според президента почти всички американски семейства с деца, които печелят под $ 150 000 годишно на двойка или 125 000 в случай на самотни майки или бащи, ще получат първото си месечно плащане от този 15-ти.

Това е най-големият план за борба с бедността от 70-те години на миналия век , когато тогавашният президент Линдън Джонсън (1963-1969) стартира стратегията, известна като „война срещу бедността“ .

Байдън беше придружен в представянето на тази програма от вицепрезидента Камала Харис, който увери, че това е „страхотен ден“ за всички американски семейства.

Тази помощ е част от пакета за финансова подкрепа, приет през февруари от Байдън. „Осигурява данъчни облекчения за работещите семейства от средната класа и с деца в затруднение“, каза държавният глава.

Депутатът Рубен Галего, който председателства BOLD PAC, политическото звено на Конгресния латиноамерикански клуб (CHC), подчерта в изявление ползите за латино общността, непропорционално засегната от пандемията.

„С пристигането на тази помощ по банковите сметки днес работещите латиноамерикански семейства ще могат да слагат храна на масата, да плащат сметките си и да облекчават стреса от това, че трябва да се бият всеки месец, за да спечелят достатъчно пари и да осигурят своите деца“ той каза.

Байдън призова да се удължи данъчният кредит за деца до 2025 г..
Данъчният кредит увеличава обезщетението за всяко дете до 6-годишна възраст от $ 2000 на $ 3600 годишно, а семействата ще получават помощ в размер на $ 300 на месец до края на годината.

За тези с непълнолетни на възраст между 6 и 17 години данъчният кредит се увеличава от 500 на 3000 долара и месечните им чекове ще бъдат 250 долара за всяко момче и момиче.

В допълнение, инициативата отпуска кредит от $ 500 на деца на издръжка над 18-годишна възраст, които са били изключени от предишната програма.

В рамките на предложението си Байдън призовава данъчният кредит да бъде удължен до 2025 г., но засега важи само за тази година и републиканците, които вече се противопоставиха на плана за съживяване, е малко вероятно да одобрят това удължаване на обезщетението .

Предишна статияВтори случай на Делта вариант на коронавируса във Варна
Следваща статияТурция намира масов гроб в Сирия, обвинява кюрдското опълчение, подкрепяно от САЩ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук