Начало НОВИНИ Джо Байдън мисли за социалната епидемия в Куба: „Комунизмът е провалена система“

Джо Байдън мисли за социалната епидемия в Куба: „Комунизмът е провалена система“

0

Президентът на САЩ , Джо Байдън, увери на пресконференция, че социалнoто избухването оказано в неделя, 11 юли, в Куба е доказателство, че „комунизмът е неуспешна система“.

„Комунизмът е неуспешна система, универсално провалена и не виждам социализма като полезен заместител“, каза президентът на САЩ след среща в Белия дом с германския канцлер Ангела Меркел .

Президентът добави, че Куба е „пропаднала държава“, която „репресира своите граждани“.

Президентът имаше предвид прекъсването на мобилния интернет, което продължава в Куба след безпрецедентните антиправителствени протести миналата неделя и което според експерти и активисти има за цел да предотврати повторението на демонстрациите.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис притисна Белия дом да постигне споразумение с американски компании, за да донесе интернет до острова чрез сателит или да разшири достъпа до тази услуга от американското посолство в Хабана.

Байдън също така отхвърли възможността за краткосрочно възстановяване на възможността за изпращане на парични преводи от Съединените щати до Куба , ограничена от миналия ноември със заповед на неговия предшественик Доналд Тръмп.

„Има редица неща, които бих обмислил да направя, за да помогна на кубинския народ, но това ще изисква друго обстоятелство или гаранция, че правителството няма да се възползва от тях“, каза той.

„Например възможността за изпращане на парични преводи до Куба. Това не бих направил сега, защото истината е, че е много вероятно правителството да конфискува тези парични преводи или поне добра част от тях“, добави Байдън.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук