Начало БЪЛГАРИЯ Президентът свиква парламента на 21 юли

Президентът свиква парламента на 21 юли

0

Ще свикам Народното събрание с указ на 21 юли от 09.00 часа. Това каза пред журналисти в Силистра президентът Румен Радев, предаде „Фокус“. Радев заяви, че сега е моментът за българските политици да си свършат работата.

„Искам да поздравя „Има такъв народ“ с изборната победа. Това, което направиха вчера, беше да отворят вратата към диалог, към намиране на консенсус относно проблемите“, каза още той по повод решението на Слави Трифонов да оттегли номинацията на Николай Василев за премиер.

Късно вчера ЦИК обяви избраните народни представители в 46-ото Народно събрание. 28 от тях влизат от по два избирателни района и имат 24 часа да определят от кой ще ползват мястото си. 

Според Конституцията президентът след консултации с парламентарните групи възлага на кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група, да състави правителство. Когато в 7-дневен срок кандидатът не успее да предложи състав на Министерския съвет, президентът възлага това на посочен от втората по численост парламентарна група кандидат за министър-председател. Ако и в този случай не бъде предложен състав на правителство, президентът възлага на някоя следваща парламентарна група да посочи кандидат за министър-председател.

Предишна статияТурция намира масов гроб в Сирия, обвинява кюрдското опълчение, подкрепяно от САЩ
Следваща статияСаня Армутлиева се отказа да е културен министър

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук