Начало БЪЛГАРИЯ Саня Армутлиева се отказа да е културен министър

Саня Армутлиева се отказа да е културен министър

0

Станислава (Саня) Армутлиева се отказа от номинацията на Слави Трифонов да е министър на културата в правителство на „Има такъв народ“. Това обяви продуцентката в профила си във Фейсбук часове преди насрочената за днес пресконференция на част от ръководството на партията на Слави и Николай Василев, чиято номинация за премиер бе оттеглена в четвъртък, три дни след огласяването й

„Приех, защото вярвам, че точно липсата на култура е в основата на корупцията и ниското ниво на функциониране на демокрацията и точно културата трябва да не е периферия, а достойно да стои в центъра на интересите на една държава. Културата е инвестиция в демокрацията. Но културата и изобщо движението към цивилизация са специфични състояния на духа на обществото и са възможни единствено като общо усилие и споделени ценности. Ето защо се отказах от поста още във вторник“, обяснява тя. И допълва, че ще е на линия да помага на екипа на Слави „и на всички онези, които приемат предизвикателството да бъдат двигатели на промяната и които счетат, че имат нужда от моя капацитет, колкото и както го видят и преценят“.

Веднага след номинирането на Армутлиева срещу нея се появи петиция. „Ние, културните дейци, артисти и общественици сме категорично против тази кандидатура, защото се нуждаем от достоен министър, който притежава образованието, опита, професионализма и съвестта да заеме тази отговорна позиция“, се казва в подписката.

Предишна статияПрезидентът свиква парламента на 21 юли
Следваща статияОт началото на 2015 г. 8400 албанци са получили картбланш за български паспорт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук