Начало НОВИНИ Великобритания е освободена от ограниченията

Великобритания е освободена от ограниченията

0

Обединеното кралство ще премахне днес почти всички ограничения срещу пандемията COVID-19. Денят ще се нарича „Ден на свободата“ и ще се проведе въпреки нарастването на инфекциите и страха на мнозина.

От полунощ местата и стадионите ще имат разрешение да отворят вратите си със 100% от капацитета си, дискотеките ще получават предпандемичен брой хора, кръчмите ще възобновят баровото обслужване.

Използването на маски вече няма да бъде задължително, както беше до преди няколко седмици, но препоръката да се използват в транспорта и магазините ще се запази.

Освен това дистанционната работа вече няма да бъде част от „новото нормално“ и хората ще трябва да се връщат в офисите, които са заемали до преди повече от година.

Броят на смъртните случаи в света е нараснал с 3% в сравнение с предходната седмица, с 8080 смъртни случая на ден.

Само регионът на Латинска Америка и Карибите регистрира по-добри цифри от предходната седмица, с 9% по-малко нови случаи и 12% по-малко смъртни случаи до миналата събота.

Предишна статияМеркел е шокирана от „сюрреалистичните“ наводнения
Следваща статияКунчев: В момента сме в най-добрата ситуация, която обаче няма да се задържи за повече от седмица-две, оттук нататък ще започне ръст

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук