Начало НОВИНИ Канада ще отвори границите си за ваксинирани хора от САЩ и останалия...

Канада ще отвори границите си за ваксинирани хора от САЩ и останалия свят

0

Канадското правителство обяви този понеделник, 19 юли, че на 9 август ще отвори отново своите граници за напълно ваксинирани американци и че на 7 септември ще направи същото за имунизираните от останалия свят.

За да влязат в страната, пътниците трябва да са получили две дози, разрешена от Health Canada ваксина, най-малко 14 дни преди това и да нямат симптоми на COVID-19.

„Основните промени на границите ще влязат в сила на 9 август, за да позволят на напълно ваксинирани американци и постоянни жители, живеещи в САЩ, да влязат в Канада по несъществени причини“, каза канадският здравен министър Пати Хайду по време на пресконференция.

За момента Съединените щати не са поели ангажимент за взаимна откритост.

„Продължаваме да преглеждаме нашите ограничения за пътуване“, каза говорителят на Белия дом Джен Псаки, добавяйки, че те следват съветите на своите „собствени медицински експерти“.

Притиснат през последните седмици от туристическия сектор да премахне ограниченията в държава, където ваксинацията е напреднала, правителството на Джъстин Трюдо също обяви пълно отваряне за месец септември.

Освобождаването на границата между Канада и Съединените щати, планирано за 9 август, ще бъде последвано от повторно отваряне за напълно ваксинирани пътници от всяка държава, при условие че отговарят на условията за влизане, се казва в съобщението на Доминик Леблан, министър на междуправителствените въпроси.

Според правителствените данни, публикувани в понеделник, 75% от жителите на Канада вече са получили първата доза и всеки втори е напълно имунизиран.

Предишна статияСЗО включва бременни жени в приоритетния списък за ваксинация срещу COVID-19
Следваща статияГроздан Караджов: Прагматизмът изисква да не се отива на трети избори

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук