Начало НОВИНИ Испанският губернатор предвижда влизането на обществени места да се извършва със сертификат...

Испанският губернатор предвижда влизането на обществени места да се извършва със сертификат за ваксинация

0

Губернаторът на испанската провинция Ла Риоха, Рикардо Кинтела, съобщи, че ще имат право да влизат само в обществени помещения само лица, представящи удостоверение, че сте били ваксинирани. Регламентите обхващат ресторанти, барове или парти зали.

„Искам да ви кажа, че от този уикенд в гастрономически заведения, парти зали, барове и ресторанти, сертификатът за ваксинация срещу Covid-19 ще бъде поискан като изискване за влизане“, съобщи Рикардо Кинтела чрез Twitter .

Някои потребители в социалните мрежи определиха инициативата като „противоконституционна“, „незаконна“ и дори „дискриминационна“. От друга страна, има и такива, които са съгласни и уверяват, че предвид обстоятелствата „трябва да се вземат временни ограничителни мерки за спиране на разпространението на вируса“.

Министърът на здравеопазването на Испания Каролина Дариас обяви, че от следващия вторник, 27 юли, Министерският съвет ще одобри Кралски указ, който ще позволи продажбата на самодиагностични тестове за COVID-19 в аптеките без рецепта.

Министърът на здравеопазването посочи, че е необходимо да се увеличи капацитетът за диагностика, за да се идентифицират положителните случаи на коронавирус по по-бърз начин. По същия начин, той също така се стреми да ускори регистрирането на асимптоматични случаи за по-ефективен контрол върху разпространението на пандемията.

„Изискването за рецепта беше пречка“, каза Дариас.

След като стандартът бъде одобрен, тестовете за откриване на COVID-19 ще се присъединят към други тестове за самодиагностика, които не се нуждаят от рецепта, като бременност, плодовитост, кръвна захар или откриване на ХИВ. По същия начин на компаниите ще бъде разрешено да рекламират тези продукти.

Предишна статияМанолова събра подписите за Комисията по ревизията
Следваща статияМая Манолова: Ако видим, че реформите се неглижират, а задкулисието наднича зад завесата, се връщаме на площада

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук