Начало НОВИНИ Китай представя най-бързия влак в света

Китай представя най-бързия влак в света

0

Държавната корпорация за железопътен подвижен състав на Китай, един от най-големите производители на подвижен състав в света, разработи влак с магнитна левитация, който може да достигне скорост до 600 км/ч.

Влакът, открит миналия вторник, 20 юли, в град Циндао, провинция Шандонг, се оценява на 350 милиона долара и се нарича Маглев.

Този нов прототип е дълъг 21 метра и е част от плановете, които китайската държава насърчава от миналата година: да създаде тричасови транспортни кръгове между най-важните райони на китайската територия.

По същия начин компанията съобщи, че производството на превозно средство с магнитна левитация също е част от подготовката за следващите олимпийски игри в Пекин 2022.

Смешното при Маглев е, че изглежда плаващ, защото се задвижва през коловозите от електромагнитна сила.

По същия начин, в сравнение с други високоскоростни транспортни средства, Маглев ще бъде по-екологичен и ще доведе до по-малко замърсяване.

Според Liang Jianying, заместник генерален мениджър и главен инженер на CRRC Sifang, влакът излъчва ниски нива на шумово замърсяване и изисква по-малко поддръжка.

Въпреки това транспортните средства все още не могат да се използват в азиатската държава, тъй като все още няма пътища, които да отговарят на подходящите характеристики. Планира се изграждане на мрежи за магнитна левитация, за да се свържат Шанхай с Хангжу и Ченгду с Чунцин .

В момента единствената писта за магнитна левитация в Китай свързва летище Пудонг в Шанхай с градската пътна гара Longyang, в която влакът изминава 30 км за по-малко от осем минути и достига скорост от 430 км/ч.

Предишна статияБившият шеф на ДАНС е освободен от ареста
Следваща статияМукормикоза: Индия регистрира над 4300 смъртни случая от „черни гъбички“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук