Начало НОВИНИ Джо Байдън: „Имаме пандемия за тези, които не са били ваксинирани“

Джо Байдън: „Имаме пандемия за тези, които не са били ваксинирани“

0

Джо Байдън , президент на Съединените щати, тази сряда, 22 юли, по програмата на кметството на CNN изрази обезсърчението си поради бавността, с която ваксинацията срещу COVID-19 напредва в неговата страна и говори за важността на това всички да бъдат имунизирани срещу този зверски вирус, защото той може да се върне по всяко време и без предупреждение.

Байдън също спомена, че неваксинираните предизвикват голяма дилема, защото са причина за кризата в общественото здраве в САЩ , тъй като вариантът Delta се разпространява бързо и причинява нарастване на инфекциите. „Имаме пандемия за тези, които не са били ваксинирани: тя е толкова основна, толкова проста“, каза той.

В допълнение, той подчерта, че се надява през следващите месеци да одобри ваксинацията на деца под 12-годишна възраст. В същото време той показа малко гняв, че има американци, които имат право на ваксина и все пак решават да не я получават.

„Ако се ваксинирате, няма да бъдете хоспитализирани, няма да сте в интензивното отделение и няма да умрете … Така че е изключително важно всички да се държим като американци, които се грижат за своите сънародници“, подчерта президентът.

За правителството на САЩ изправянето срещу коронавируса е най-спешният проблем. По тази причина информирането за ползите от ваксинацията става все по-важно, тъй като хоспитализациите и смъртните случаи идват от неваксинираните.

По отношение на инфекциите, цифрата се е утроила през последните две седмици с повече от 37 000 ежедневни случая, сочат данните на Центровете за контрол и превенция на заболяванията. Поради тази причина Байдън каза, че скокът в цифрите е толкова тревожен, че неговите собствени опоненти се наемат да спрат дезинформацията за ваксините.

Предишна статияМанолова: Няма да подкрепим управление с ГЕРБ и ДПС и не преговаряме с тях
Следваща статияФренският президент променя телефонния си номер, след като е бил обект на шпионаж на Пегас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук