Начало БЪЛГАРИЯ Партията на Трифонов седна на масата на преговорите с ДПС

Партията на Трифонов седна на масата на преговорите с ДПС

0

Малко след 11 часа започнаха разговорите между „Има такъв народ” (ИТН) и ДПС за евентуална подкрепа за бъдещото управление на страната.

„Ще проведем такива срещи с всички политически сили, с изключение на ГЕРБ. Мисля, че няма нужда да обяснявам тази позиция, защото за нас винаги, а и не само за нас, а по принцип за партиите на протеста, основният противник винаги е бил ГЕРБ и моделът на управление, който установиха”, обяви депутатът от ИТН Виктория Василева, която участва в консултациите.

Към ДПС тя се обърна: „Бихме искали да представим нашите приоритети и идеи за управление на страната, и да чуем какво вие мислите за всичко това. Надяваме се на конструктивен и добронамерен диалог.”

Лидерът на движението Мустафа Карадайъ отбеляза, че в 46-ото Народно събрание е създадена добра среда, тъй като има основа за диалог. „Нашият призив е всички отговорни политически партии в Народното събрание да се възползваме от тази ситуация и да се опитаме да очертаем дневния ред на обществото, за да може на тази база да очертаем дневния ред на Народното събрание и на евентуално бъдещо управление на страната. Безспорно това нещо минава и през оценка на изминалите периоди“, допълни Карадайъ.

По същото време заседава и Националният съвет на БСП. На него социалистите трябва да вземат решение дали да продължат започнатия диалог с ИТН. „Към момента общите неща между БСП и ИТН са повече от различията”, съобщи соцлидерът Корнелия Нинова в събота пред медиите, когато проведе първата си среща с най-голямата парламентарна политическа сила.

Положителни начални отзиви от преговорите си с хората на Слави Трифонов дадоха също „Демократична България” и „Изправи се.БГ! Ние идваме!”.

Предишна статияИ одитът на Александровска болница освети странни договори
Следваща статияАсен Василев: Ето, в момента нито взимаме от полицаите, нито от учителите, а има пари за пенсионерите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук