Начало БЪЛГАРИЯ Арман Бабикян: Много внимаваме пипалата на миналото да не стигнат до властовите...

Арман Бабикян: Много внимаваме пипалата на миналото да не стигнат до властовите позиции днес

0
Много внимаваме пипалата на миналото да не стигнат до властовите позиции днес. Имам предвид ДПС и ГЕРБ. Винаги има такава опасност. Олигархията е гъвкава – тя минава като вода между камъните, защото има огромен финансов ресурс и интереси. Тя винаги ще гледа да се намира на удобно място в една власт. Говоря за реалността – кой къде и на какви постове ще се намира и какви точно политики ще се водят. Има теми, по които е ясно кой олигархичен интерес ще бъде обслужен, ако той бъде поставен днес на масата.

Това каза пред Българската национална телевизия депутатът от „Изправи се.БГ! Ние идваме“ Арман Бабикян.

„Още няма конкретни резултати от консултациите. Засега резултатът е, че изобщо има разговори. Този факт показва, че все пак има основа за диалог. Докъде ще стигнем, ще разберем на финала. Прави ми впечатление, че никак не се говори с имена, говори се по-скоро за политики и приоритети. Горе-долу – взаимно информиране. Не се започва с имената, но те също имат значение. Нали разбирате, че няма как да поставяме с вас двамата „Лебедово езеро“ и накрая като стигнем до имената да изберете мен, обърна се той към водещата. Бабикян отчете обаче, че ако има име, което предизвиква позорения, няма да се спести, само и само да бъдат в дружното мнозинство на управляващите.

Сложен въпрос бил какво е общото между „Изправи се.БГ! Ние идваме“ и „Има такъв народ“. „Общото е желанието да сменим модела Борисов. Вероятна имаме много общо и по отношение на социалните политики. Надявам се, че и в икономическите политики също. Тепърва експертните групи ще го изяснят на срещите, които предстоят днес и утре“, обясни депутатът.

Според него в този парламент се говори по-лесно. „За два месеца може би хората разбраха, че ако произвеждаме непрекъснато избори, не е задължително да получаваме всеки път нов резултат. Няма никаква гаранция, че няма да има нови предсрочни избори“, смята Арман Бабикян.

Предишна статияПет дни след заявената подкрепа ЦСКА е уволнил Любослав Пенев
Следваща статияВатиканът признава за първи път, че притежава 5171 имота по целия свят

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук