Начало НОВИНИ Ватиканът признава за първи път, че притежава 5171 имота по целия свят

Ватиканът признава за първи път, че притежава 5171 имота по целия свят

0

Тази събота, 24 юли, Ватиканът публикува за първи път годишния бюджет на ключов отдел, който управлява имоти и инвестиции, дни преди началото на изпитание за спорна инвестиция в Лондон.

Според бюджета за 2020 г. администрацията на патримониума на Апостолския престол (APSA) притежава 4051 имота в Италия, както и 1120 в Лондон, Париж, Женева и Лозана.

Една от сградите в Лондон, която държавният секретар купи по тъмен начин, за да я превърне в луксозни апартаменти и която генерира значителни загуби, е център на процеса, който ще започне във вторник.

Ватиканският секретар на икономиката, Хуан Антонио Гереро , съобщи, че полагат големи усилия по отношение на прозрачност по отношение на финансовото им състояние, мярка, която е част от борбата срещу корупцията, насърчавана от папа Франциск.

„Ние произхождаме от култура на тайна, но научихме, че по икономически въпроси прозрачността ни защитава повече от тайната“, каза Гереро след публикуването на бюджета.

В процеса ще бъде уточнено дали инвестицията в Лондон е била корумпирано управлявана от висши служители на Ватикана. Гереро заяви, че мерките, прилагани през последните години, „ще затруднят това да се повтори“.

Според публикувания бюджет 14% от имотите на APSA се отдават под наем, а събраните пари отиват за благотворителни и работни фондове на Ватикана . Останалите 86% се използват от офисите на Ватикана или се използват за настаняване на кардинали и служители на Светия престол.

Предишна статияАрман Бабикян: Много внимаваме пипалата на миналото да не стигнат до властовите позиции днес
Следваща статияФранция: работник умира след колапс на влак

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук