Начало НОВИНИ САЩ планират отново да поискат ваксинираните да носят маска

САЩ планират отново да поискат ваксинираните да носят маска

0

Американските здравни власти обмислят да препоръчат на ваксинираните срещу COVID-19 отново да носят маска.

Това беше посочено тази неделя от главния епидемиолог на северноамериканската държава Антъни Фауци.

Възможната промяна във федералните насоки няма да означава мандат на национално ниво, тъй като тези, издадени от CDC, винаги са били препоръки, въпреки че влияят върху решенията на властите на всяка държава и населено място.

По този начин Fauci потвърди съобщения от различни медии, че САЩ обмислят промяна на препоръките си.

Най-добрият епидемиолог в страната, който е и съветник на американския президент Джо Байдън, заяви, че е част от обсъжданията дали да се променят федералните препоръки или не.

В средата на май, с напредването на кампанията за ваксинация в Съединените щати, CDC промени своите насоки и предупреди, че тези, които вече са получили пълния режим, могат да останат без маска през повечето време, дори на закрито.

В края на юни, предвид разширяването на варианта Delta, Световната здравна организация (СЗО) предложи на ваксинираните да продължат да носят маска, особено ако са в райони с висока честота на инфекции.

През последната седмица инфекциите са нараснали с почти 47% в САЩ, а приеманията в болница заради вируса са се увеличили с 32%, докато инокулацията на ваксини остава практически в застой, като само 57% от тези на възраст над 12 години са напълно имунизирани, според CDC.

Предишна статияФранция: работник умира след колапс на влак
Следваща статияВелислав Величков: С този състав няма никакъв смисъл да се избира главен прокурор, защото ще получим същия резултат

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук