Начало БЪЛГАРИЯ Кирил Петковю: За нас беше важно да спрем кражбите и изтичането на...

Кирил Петковю: За нас беше важно да спрем кражбите и изтичането на пари

0

„Никой не ми е предлагал подобни постове. Този отговор е въпрос на визия и стратегия, а не само на имена. В момента сме се фокусирали върху това да си вършим работата със същия интензитет”. Това заяви на брифинг Кирил Петков в отговор на въпрос дали би станал член на бъдещото правителство. Служебният министър на икономиката отговори на журналистически въпроси, след като връчи три сертификата клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

„Радваме се, че постигаме резултати и има реален напредък. Имаме енергия за работа. Първо обаче някой трябва да те покани, после да ти даде свободата и на трето място – да имаш възможност да работиш в екип. Икономиката без финансите няма как да се случи”, категоричен е Петков.  

„Нека да видим кой ще е финансовият министър. Към момента не са ме поканили. Винаги сме искали да помогнем на България. Този заряд го имаме. Важното е да ни се даде поле за действие, независимост и екипност. Не е много лесно да се работи с нас. Не може да се вдигне телефона и да ни се казва какво да правим. За нас беше важно да спрем кражбите и изтичането на пари. Това беше и първата стъпка, която предприехме. Така и в България ще има пари. Това, е което се убедихме през последните 9 седмици, е, че има пари”, подчерта Петков.  

Източник: БНР

Предишна статияВатикански кардинал е съден по дело за измама на стойност 350 милиона евро
Следваща статияМанолова: В следващите пет години цената на водата ще се увеличи с до 127 %

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук