Начало НОВИНИ Байдън към Русия за кибератаките: „Вероятно ще завършим с война“

Байдън към Русия за кибератаките: „Вероятно ще завършим с война“

0

Президентът на САЩ, Джо Байдън, предупреди този вторник, 27 юли, за възможен въоръжен конфликт с Русия, поради кибератаките и посочи, че Москва вече се намесва в парламентарните избори, които ще се проведат в САЩ през 2022 г..

„Мисля, че е вероятно да стигнем до война, истинска стрелба (…) Това ще бъде следствие от компютърни атаки, с големи последици“, каза президентът по време на посещението си в Службата на Националния директор по разузнаването.

Президентът добави, че е получил информация, че Русия вече се намесва в законодателните избори, които ще се проведат в страната му догодина. „Това е нарушение на нашия суверенитет“, смята той.

По същия начин той предупреди за риска от ескалация поради кибер заплахи , но също така и за „опасността“, която според него представлява руският президент Владимир Путин.

Путин „има само ядрени оръжия и нефт, това е всичко. Той знае, че има проблеми и това го прави по-опасен“, добави той в речта си пред десетки разузнавачи и подчерта, че кибер заплахите причиняват, както вече се видя, значителни щети в реалния свят.

Въпреки това, американският лидер също говори за въздействието, произтичащо от дезинформацията, и в този момент отново критикува Русия, считайки, че тази страна вече разпространява тези неверни данни „в опит да повлияе“ на междинните избори през годината, която идва в Съединените щати.

Той не забрави Китай в тази реч, в която посочи пред професионалистите на разузнавателните агенции, че е прекарал повече време с китайския президент Си Дзинпин , отколкото с който и да е друг световен лидер, въпреки че е бил на неговия етап на вицепрезидент.

Той предупреди, че Китай е на път да се превърне в най -голямата военна сила в света и най -голямата икономика на планетата, нещо, което ще постигне с тези темпове, каза той през 2040 -те години. Във всеки случай той призна, че Съединени щати също трябва да работят в сътрудничество с Русия и Китай, дори да са „смъртоносни конкуренти“.

Предишна статияЮНЕСКО одобрява пет кандидатури от латиноамерикански страни за световно наследство
Следваща статияКомисията по ревизията на Манолова започва със стартов списък със 17 сектора

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук