Начало БЪЛГАРИЯ Днес служебните министри Бойко Рашков и Стойчо Кацаров ще отговарят на въпроси...

Днес служебните министри Бойко Рашков и Стойчо Кацаров ще отговарят на въпроси в парламента

0
Днес служебните министри Бойко Рашков и Стойчо Кацаров ще отговарят на депутатски въпроси в парламента. Само седмица след като даде информация за сигнала си срещу главния прокурор Иван Гешев, Рашков отново ще се качи на парламентарната трибуна – този път, за да даде подробности около своите твърдения за незаконно подслушване на протестиращи граждани и опозиционни политици по време на миналогодишните протести.
След участието на министъра в заседанието депутатите ще продължат работа с гласуване за прекратяване на правомощията на заместник-председателя на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков, който беше един от хората в България, попаднал под санкциите на глобалния закон „Магнитски“.

В рамките на заседанието парламентът ще гласува и оставката на Стефан Белчев, член на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори.

В програмата на работа е залегнал и проект на решение за отмяна на лятната ваканция на депутатите, за да могат те да работят през целия месец август.

Пленарното заседание ще продължи с изслушване на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров, за което са отправени три въпроса. Първото е от БСП, откъдето искат да научат подробности за подготовката, която се извършва в здравната система за посрещане на скок в заболеваемостта от COVID-19 през есента. Второто е от ГЕРБ-СДС, откъдето настояват за отговори относно ваксинационната кампания, а третото е от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, които повдигат въпроса за изграждането на национална детска болница.

Предишна статияАдв. Хаджигенов: Правосъдната реформа има смисъл, ако махнем Гешев
Следваща статияМанолова: Бюджетът може да си позволи 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв. за първо, второ и трето дете

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук