Начало НОВИНИ Правителството на САЩ поиска да демонстрира ваксинацията срещу COVID-19 на своите държавни...

Правителството на САЩ поиска да демонстрира ваксинацията срещу COVID-19 на своите държавни служители

0

На 29 юли президентът на САЩ, Джо Байдън, обяви, че ще поиска да покаже доказателство за ваксинация срещу COVID-19 на повече от 4 000 000 работници. Мярката е приета поради неизбежния напредък на Делта варианта в страната.

По същия начин държавният глава уточни, че ще поиска от Пентагона да добави ваксината срещу COVID-19 в списъка на задължителните ваксини за американската армия. Тъй като те са разположени по целия свят, включително на места, където болестта се развива с бързи темпове.

В допълнение, държавните служители , които не показват доказателства за ваксинацията си, ще трябва да носят маска за работа, както и да се подлагат на тестове за коронавирус седмично или дори до два пъти седмично. Те също така трябва да поддържат физическо разстояние от други служители, посетители и ще бъдат обект на ограничения за официално пътуване, добавя изявлението на Белия дом.

От друга страна, правителството на САЩ обяви, че ще насърчи частните компании да последват примера му и ще въведат подобни мерки, като Google и Facebook, които са избрали да изискват ваксинация от всички свои работници , за да могат да се върнат на работните си места. .

Трябва да се отбележи, че в Сан Франциско и Ню Йорк ваксинацията с две дози вече е задължителна за общинските служители, освен че им дава стимули като безплатни хамбургери или 100 долара в брой.

Тази нова мярка от правителството на Байдън се приема, тъй като процентът на ваксинации в страната е по – бавен от очакваното, в контекста, в който случаите на COVID-19 и хоспитализациите се увеличават поради разпространението на Делта варианта, който е по-заразен. Поради тази причина здравните власти на Съединените щати препоръчаха хората, които вече са били ваксинирани с двете дози, да носят маските си отново в по -голямата част от страната.

Предишна статияМая Манолова: Обществото очаква почтено управление на промяната, а не на статуквото
Следваща статияБившият кардинал на САЩ е обвинен в сексуално насилие над непълнолетно лице

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук