Начало НОВИНИ Вариантът Делта се увеличава в света и принуждава ограниченията да бъдат затегнати

Вариантът Делта се увеличава в света и принуждава ограниченията да бъдат затегнати

0

Делта вариантът на коронавируса бушува в света и принуди властите да затегнат санитарните ограничения в Китай и да се удължи извънредното положение в Япония по време на Олимпийските игри.

Два нови региона в Китай, включително град с 31 милиона души, регистрираха епидемии, на фона на най -тежката епидемия от коронавирус през последните месеци в страната, съобщиха здравните власти в събота.

Инфекции са докладвани в провинция Фуджиан и град Чунцин. Те се присъединяват към други провинции и Пекин, където вече са докладвани инфекции с Делта вариант. Понастоящем вирусът се разпространява в 14 китайски провинции, което предизвиква безпокойство в страна, която до голяма степен е контролирала епидемията.

Стотици хиляди хора вече са затворени в провинция Дзянсу, докато столицата Нанкин в събота постанови затварянето на туристически и културни забележителности, а на 41 000 души беше наредено да останат у дома си в пекинския квартал Чанпин.

Още по -лошото е, че туристическият град Zhangjiajie, в провинция Хунан, ограничи своите 1,5 милиона жители и затвори всички туристически атракции в петък, според официална бележка.

Япония, седмица след началото на Олимпиадата, удължи извънредното си положение до края на август в Токио и го разшири до четири други департамента.

Средният брой нови ежедневни случаи в световен мащаб се е увеличил с 10% през последната седмица, според данни на AFP, до голяма степен поради варианта Delta .

Докато Азиатско-тихоокеанският регион е силно засегнат, като ежедневните случаи нарастват с 61% във Виетнам и Япония, западните страни също са изправени пред скок, като САЩ и Канада преживяват 57% повече инфекции.

Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че вариантът Делта може да предизвика повече огнища в зона с висок риск.

В Япония броят на случаите остава нисък в сравнение с други страни, като в Токио в петък са регистрирани 3300 нови инфекции, но експертите казват, че медицинската система е изложена на риск да бъде претоварена от ниското ниво на ваксинация.

Делта вариантът на коронавирус е заразен като варицела. Вероятно генерира заболяване, по -лошо от предишните, а случаите сред ваксинираните могат да бъдат също толкова заразни, колкото и тези, които не са ваксинирани , според документи от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ, публикувани от The Washington и проверени от AFP.

Поради тази причина американците, дори ваксинирани, трябва да носят маската в райони, където вирусът циркулира много. За да се засили ваксинацията, президентът Джо Байдън призова местните власти да платят 100 долара за първите ваксини.

В Аржентина Министерството на здравеопазването обяви откриването на първите два случая на автохтонния вариант на Делта.

Натискът се увеличава, за да се ускори ваксинацията, но той остава много неравномерен: най -богатите страни прилагат средно 97 дози на 100 жители, а най -бедните достигат само 1,6 дози.

Пандемията вече е убила поне 4 204 614 души в света от края на декември 2019 г., според преброяване на АФП от официални източници. СЗО обаче смята, че броят на смъртните случаи може да бъде два или три пъти по -висок.

Предишна статияБайдън потвърждава, че „по всяка вероятност“ ще има нови мерки поради нарастването на инфекциите от COVID-19
Следваща статия182 са новите случаи на COVID-19 у нас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук