Начало БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова: Трите т.нар. партии на протеста нямат достатъчно мнозинство, за да...

Корнелия Нинова: Трите т.нар. партии на протеста нямат достатъчно мнозинство, за да съставят стабилно правителство

0

„БСП ще покани във вторник предложения за премиер от „Има такъв народ“ Пламен Николов на общо събрание на парламентарната група и на коалиционните партньори.“ Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова. 

„Сериозните разговори, които проведохме, уважителното отношение към БСП, което получихме от ИТН, и необходимостта от нашата подкрепа в самата зала ни дават основание да кажем, че без БСП няма да има стабилно правителство”, коментира Нинова.

„Разбира се, остават още важни решения. Трите т.нар. партии на протеста нямат достатъчно мнозинство, за да съставят стабилно правителство”, добави още тя.

БСП отбелязва днес 130 години от началото на организираното социалистическо движение в България. Честванията по случай юбилея започнаха с поднасяне на венци и цветя пред паметниците под връх Бузлуджа. Пред събралите се Нинова каза:

„След четири години усилия и битки за политики, на които държим, сме на прага да ги осъществим. Нашите политики най-накрая се припознати, признати и ще се изпълняват. Най-накрая ще има преизчисляване на пенсиите. Най-накрая младите семейства ще получат данъчни облекчения. Майчинството за втората година ще се заплаща по-високо. Младите хора ще имат помощ за второ и трето дете. Дано най-накрая болниците да не са търговски дружества и децата ни да не учат по 10 учебника, в които пише лъжи за България и за нашето национално достойнство. Това е на път да се осъществи. И само от нашите усилия и нашия труд зависи това да стане. Но това изисква в този момент да бъдем на висотата на отговорността, която имаме. Днес имаме отговорност пред България“.

Източник: БНР

Предишна статия182 са новите случаи на COVID-19 у нас
Следваща статияИТН канят за разговори ДБ, БСП и ”Изправи се.БГ! Ние идваме!”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук