Начало НОВИНИ Безплатен транспорт и доставка на храна: Великобритания насърчава младите хора да се...

Безплатен транспорт и доставка на храна: Великобритания насърчава младите хора да се ваксинират

0

Като част от мерките за насърчаване на ваксинациите при младите хора във Великобритания ще бъдат предложени отстъпки за заявки за доставка на храна или такси. Това съобщи тази неделя здравният министър Саджид Джавид.

Хората на възраст между 18 и 29 години са най -склонни да не се ваксинират; затова Джавид ги насърчи да „се възползват от тези отстъпки“. Освен това той подчерта, че тези ваксини не само защитават тях и семейството им, но и ще им позволят да правят много от нещата, които са оставили от преди пандемията.

Приложения като Uber и Bolt ще бъдат част от тези стимули и ще предлагат отстъпки или безплатни пътувания до имунизационни центрове; докато приложенията за храна, като Deliveroo, Uber Eats или Pizza Pilgrim, също ще имат своите услуги на по -ниска цена.

Въпреки това, те няма да бъдат единствените компенсации, тъй като предприятието информира, че в следващите дни отстъпките могат да бъдат включени в кина, театри или музикални фестивали.

Въпреки факта, че ваксинационни точки за млади хора са инсталирани в художествени галерии и търговски центрове, само 67% са получили първата доза в сравнение с 88,5% от възрастното население.

След като премахна всички ограничения, наложени от пандемията, Обединеното кралство засега успя да ограничи разширяването на варианта Delta благодарение на инокулацията и затварянето на училищата за ваканциите.

Въпреки това през последните дни се наблюдава увеличаване на инфекциите и смъртните случаи. Така между петък и събота са докладвани 26 144 нови инфекции, 71 смъртни случая, 9,1% повече от миналата седмица и 927 хоспитализации, с увеличение от 18,9%.

Предишна статияДоц. Иво Инджов: Трябва да се правят компромиси, защото трети избори ще бъдат крайно рисковани
Следваща статияКитай: наводненията оставят 302 загинали и 50 изчезнали

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук