Начало БЪЛГАРИЯ Доц. Иво Инджов: Трябва да се правят компромиси, защото трети избори ще...

Доц. Иво Инджов: Трябва да се правят компромиси, защото трети избори ще бъдат крайно рисковани

0
Няма идеална конфигурация, която да продължи изчегъртването на модела “ГЕРБ”. Трябва да се правят компромиси, защото трети избори ще бъдат крайно рисковани и с крайно неизвестен резултат. Не си струва партиите, които искат да променят нещата, да рискуват с такъв ход.

Това заяви пред „Дарик радио“ политологът и преподавател по журналистика доцент Иво Инджов.

Според него сигурно е, че правителство в рамките на този парламент ще има. За да се стигне до този момент обаче според доц. Инджов от „Демократична България“ трябва да намалят „критикарската реторика“. От „Има такъв народ“ пък трябва да направят някои отстъпки.

„Знаете, че препъникамъните са два – искат се подписани споразумения по определени политики и приоритети и да се обсъди предварително състава на кабинета, а не той да се гласува в пленарна зала директно“, коментира още доц. Инджов.

Той изрази надежда, че общата остра реторика по адрес на министрите в служебния кабинет от страна на ДПС и „Има такъв народ“ е по-скоро съвпадиение.

„Ако тези общи позиции срещу присъствието на служебни министри в новия кабинет са резултат от някакво задкулисно споразумение, тогава нищо добро не очаква “Има такъв народ”, смята политологът.

По думите му ако това правителство бъде сформирано, независимо дали ще е с първия мандат, или ще е при третото раздаване на картите, ще е зависимо от тематичните мнозинства в парламента.

Според доц. Инджов проблемът с предложения за премиер Пламен Николов е липсата на обществена кауза или публични позиции, зад които застава.

„Да, има добра професионална биография, да – добра академична подготовка. Да, владее чужди езици. Но нали не си представяме, че един премиер, било то при тази странна конфигурация, която се задава, ще бъде основно мениджър? Той трябва да взема политически решения, защото политическите проблеми в България неимоверно много се изостриха от миналата година досега. Търси се промяна, но не може да се намери сполучливата формула“, посочи още доц. Инджов.

Предишна статияКонфликтът в Афганистан се задълбочава
Следваща статияБезплатен транспорт и доставка на храна: Великобритания насърчава младите хора да се ваксинират

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук