Начало НОВИНИ Китай: наводненията оставят 302 загинали и 50 изчезнали

Китай: наводненията оставят 302 загинали и 50 изчезнали

0

Броят на жертвите нараства до 302, а други 50 остават изчезнали при наводненията, които удариха централната китайска провинция Хенан, според последния доклад, предложен от регионалните власти този понеделник, 2 август. Предишният доклад от 29 юли оповести до 99 смъртни случая.

В официалния акаунт на Weibo, китайския еквивалент на Twitter, на правителството на Хенан, е описано подробно 292 от починалите и 47 от изчезналите отговарят на столицата на провинцията Чженчжоу, в която драматични сцени се изживяват от началото на наводненията в средата на юли.

Около 14,5 милиона души са били засегнати в Хенан, 1,5 милиона граждани са били преместени и подслонени след срутването на около 89 000 къщи.

Преките икономически загуби вече възлизат на 14 269 милиона юана (2 208 милиона долара, 1 858 милиона евро).

Губернаторът на Хенан Уан Кай изказа съболезнованията си на семействата на загиналите и обеща да „извлече поуките“ от бедствието, за да се установят по -ефективни мерки за контрол и предотвратяване на наводненията в бъдеще.

Само между 17 и 22 юли 39 града в Хенан регистрираха дъждове, които надвишаваха половината от средногодишните им валежи.

Това необичайно ниво на валежите саботира речните корита и претоварва евакуационната и абсорбционната способност на много популации, при които превозни средства и хора бяха пометени от наводненията, а на някои места водата достигна до първия етаж на сградите.

В допълнение, китайските власти наскоро предупредиха, че някои части на страната ще продължат да бъдат засегнати от екстремни метеорологични явления през август.

Предишна статияБезплатен транспорт и доставка на храна: Великобритания насърчава младите хора да се ваксинират
Следваща статияОчаква се затягане на мерките, ако преминем от „зелена” в „жълта” зона

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук