Начало НОВИНИ COVID-19: Германия ще започне да прилага трета доза срещу коронавирус от септември

COVID-19: Германия ще започне да прилага трета доза срещу коронавирус от септември

0

Германското правителство съобщи, че от 1 септември в Германия ще се поставя третата  доза ваксина – Pfizer или Moderna – на възрастни и уязвими граждани , както и на тези, които са били инокулирани с AstraZeneca или Janssen.

Министерството на здравеопазването обяви, че решението за имунизация с продуктите на лаборатории Pfizer или Moderna се взема „в интерес на превантивната здравна помощ“. Съобщава се също, че според последните проучвания има „намален или бързо намаляващ имунен отговор след пълна ваксинация срещу COVID-19 “ при възрастни хора и имуносупресирани хора. Поради тази причина те се опитват да инокулират трета доза на своето население.

В допълнение, те препоръчват на здравните специалисти, които обслужват уязвимите общности, също да получат допълнителна инжекция, която се инокулира предимно шест месеца след пълна ваксинация срещу COVID-19.

Тази мярка предизвика различни критики от СЗО (Световната здравна организация) и МВФ (Международен валутен фонд), поради голямата разлика в достъпа до ваксини между богатите и бедните страни. В този смисъл миналата събота международните организации поискаха да се даде приоритет на ваксинацията в нации с нисък процент заразено население.

В момента в Германия 52,3% от населението са имунизирани с пълен ваксинален график и поне 61,7% са получили една от дозите. Сред младите хора обаче само 20% са ваксинирани, а броят на хората, които получават първата си доза срещу COVID-19, е намалял през последните месеци и това отприщва загрижеността на субектите за избухването на варианта Делта и възможна трета вълна.

Предишна статияТурция призовава за помощ в борбата с горските пожари, докато горещата вълна продължава
Следваща статияСАЩ и Великобритания обвиняват талибаните в „избиване“ на цивилни в Афганистан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук