Начало БЪЛГАРИЯ За днес е предвиден и първи блиц контрол на представители на изпълнителната...

За днес е предвиден и първи блиц контрол на представители на изпълнителната власт

0

Депутатите продължават дебатите и гласуването на Правилника за организацията и дейността на 46-ото Народно събрание.

За днес е предвиден и първи блиц контрол на представители на изпълнителната власт – в първия четвъртък на месеца, както е по новите правила за работата на парламента. 

Депутатите приеха текстове, свързани с конституирането на Народното събрание, избирането и промяната на ръководството на институцията, правомощията и задълженията на председателя и зам.-председателите на парламента. Гласувани бяха и разпоредби, уреждащи образуването и разпускането на парламентарните групи.

Дебати в пленарната зала предизвикаха предложенията за броя и предмета на дейност на постоянните парламентарни комисии.

Временната комисия за изработване на правилник предлага от неговия състав да бъдат избрани 21 постоянни комисии. Нова комисия ще бъде тази по дигитализацията, електронното управление и информационни технологии.

Депутатите ще решават дали да бъде създадена и временна комисия, която да разглежда прилагането на мерките по закона „Магнитски“. Тя е по предложение на „Демократична България“.

В блиц парламентарния контрол се предвижда да бъдат изслушани председателят и членовете на КЕВР, министърът на транспорта Георги Тодоров, министъра на енергетиката Андрей Живков относно законовото основание и мотивите за освобождаването на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг.

Очаква се в парламента да бъде изслушан и изпълнителния директор на Агенцията по горите Александър Дунчев за управлението на ловните стопанства, ловните бази и концесиите на територията на България.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук