Начало БЪЛГАРИЯ Нинова: Нашите партийни усилия, както и на хората на площадите, бяха да...

Нинова: Нашите партийни усилия, както и на хората на площадите, бяха да се разгради досегашният модел на управление

0

„Убедени сме, че трябва да има редовно правителство и да не се разпуска парламентът. Ако направим трети избори през есента в COVID криза, това означава ниска избирателна активност, а оттам – и ниска легитимност на органите, които ще избираме”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на „Здравей, България”.

Корнелия Нинова изброи няколко риска, пред които е изправена държавата ни. „Социален – заради увеличаващите се цени на всичко; здравен – заради задаващата се нова COVID вълна; икономически, защото икономиката може да бъде изправена пред нови предизвикателства. Задава се и мигрантски натиск. Трябва да имаме актуализация на бюджета и нов за следващата година. Планът за възстановяване също трябва да бъде предаден. Нашите партийни усилия, както и на хората на площадите, бяха да се разгради досегашният модел на управление. Няма как това да стане, ако няма редовно правителство”, заяви тя.

„Трите така наречени „партии на протеста” се движеха в пакет като партиите на промяната. Какво стана между тях – те си знаят. Ние отговаряме за политиката на БСП. Аз обаче съм изненадана от факта, че в политическия документ, който разглеждаме, са отразени техните искания в пълна степен”, посочи Нинова. И даде за пример предложението на ДБ за промяна на структурата и състава на ВСС. „Това, за което се борихме – за промяна на модела, го има. На „Изправи се БГ! Ние идваме!“ почти цялата програма също я има. Т.е. по важните точки те са се разбрали. Очевидно имат някакви други проблеми помежду си. Не е наша работа какви са, но трябва да се изчистят”, категорична бе тя.

Източник: NOVA

Предишна статияСАЩ призовават новия президент на Иран да възобнови ядрените преговори
Следваща статияCOVID-19: 549 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук