Начало НОВИНИ САЩ: 50% от населението е ваксинирано срещу COVID-19, казва Белият дом

САЩ: 50% от населението е ваксинирано срещу COVID-19, казва Белият дом

0

Този петък, 6 август, епидемиологът и лицето, отговарящо за мониторинга на данните за COVID-19 в Белия дом, Сайръс Шахпар, увери, че половината от общото население на САЩ има пълния график за ваксинации срещу коронавируса.

В Туитър Шахпар каза, че седемдневната средна стойност на нововаксинираните се е увеличила с 11% спрямо миналата седмица и с 44% през последните две седмици.

„50% от американците (от всички възрасти) вече са напълно ваксинирани. Нека продължаваме така “, каза служителят от администрацията на Джо Байдън.

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) 165 918 256 граждани са завършили графика за ваксинация за един от трите лекарства за COVID-19, разрешени за спешна употреба (Pfizer-BioNTech, Moderna и Johnson & Johnson) от Администрацията по храните и лекарствата (FDA).

Здравните власти на нацията, най -силно засегната от глобалната здравна извънредна ситуация, която е причинила повече от 35 милиона инфекции и 615 000 смъртни случая, трябва да имунизират 20% от населението, за да постигнат „имунитет“.

Този месец САЩ ще започнат да доставят 500 милиона ваксини в 92 страни.
Правителството на Съединените щати потвърди в четвъртък, 5 август, че разпространението на 500 милиона ваксини срещу коронавирус Pfizer в страни с по-ниски доходи ще започне този месец , с цел да се намалят разликите в предлагането, с които програмата Covax е изправена в битката срещу пандемията, съобщи порталът Infobae.

„Току -що пристигнахме и надхвърляме 110 милиона дози, доставени по целия свят в почти 60 страни и продължаваме да вървим напред. Този месец първата партида от 500 милиона дози Pfizer, която президентът (Джо Байдън) обяви, че ще дарим на Covax “, каза Гейл Смит , координатор на Глобалния отговор на COVID на Държавния департамент на пресконференция.

Предишна статияМанолова: Безобразие е в Шумен водата да стане 4,66 лв. и да е негодна за пиене
Следваща статияКитай залага на теорията на конспирацията, че COVID-19 е от „американски произход“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук