Начало НОВИНИ Разпространение на варианта Делта: 200 деца се хоспитализират всеки ден в САЩ

Разпространение на варианта Делта: 200 деца се хоспитализират всеки ден в САЩ

0

Като цяло инфекциите и хоспитализациите в САЩ са на върха си от миналия февруари поради разширяването на варианта Делта, разпространен в страната, с увеличение от 33,7% в случаите на коронавирус и 40% при приема в болници през последния седмица, според официалните данни.

Това означава, че има два пъти повече инфекции, отколкото преди година, когато учебната година започна в много случаи дистанционно, а 19% от случаите съответстват на непълнолетни, според данни от края на юли от Американската академия по педиатрия (AAP).

Въпреки че тази асоциация изчислява, че само 1% от заразените деца в крайна сметка са приети, миналата седмица средно 216 бебета бяха хоспитализирани всеки ден, същото ниво като по време на здравната криза през януари миналата година.

Затова AAP написа писмо миналата седмица до Администрацията по храните и лекарствата (FDA) с молба да разреши ваксинацията за деца на възраст от 5 до 11 години възможно най -скоро.

Не е ясно обаче дали това също ще е окончателното решение, като се има предвид, че една трета от американците, които са достатъчно възрастни, за да получат ваксината, все още не са склонни да го направят, и половината от родителите на юноши между 13 и 17 години не са сигурни дали ще ваксинират децата си.

Въпреки че все още няма доказателства, че този вариант генерира по -сериозни случаи сред непълнолетните, истината е, че инфекциите сред децата и подрастващите стремително скачат в няколко щата с почти 94 000 нови случая, открити миналата седмица, според данни на AAP.

Този проблем подхрани пулса сред училищните райони, щатите и администрацията на Байдън относно възможността за налагане на мандати за използване на маски в класните стаи или изискване на доказателства за ваксинация от учителите.

Предишна статияКитайският съд потвърди смъртното наказание за канадец, осъден за трафик на наркотици
Следваща статияТрифонов: Ние сме свободни и можем да влезем във властта и да управляваме, само ако бъдем такива – свободни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук