Начало БЪЛГАРИЯ Христо Иванов: Дадохме формула, колегите от ИТН да разберат, че трябва да...

Христо Иванов: Дадохме формула, колегите от ИТН да разберат, че трябва да има разговори

0
Дадохме формула, колегите от „Има такъв народ“ да разберат, че трябва да има разговори. Сега ще видим на председателския съвет как си представят нещата. Това каза на входа на парламента председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов.

Той потвърди, че е съгласен с мнението на експерти конституционалисти, според които трябва да има публично изявление на президента, че смята процедурата за неуспешно приключена. „И аз така мисля, но нека видим на председателски съвет ще се реши“, каза Иванов.

„С нас никой нищо не е обсъждал, ние сме имали свои обсъждания, но институционално не е имало никакви обсъждания с нас. Сега очаквам да научим какво си представят колегите“, обясни още той.

„Ние дадохме формула, която е напълно възможна, просто изисква колегите от ИТН да разберат, че трябва да има разговори, трябва да има преговори, както се прави в парламента. Все още се надявам, че здравият разум ще надделее там“, заяви Христо Иванов.

„Ако не се реализира третият мандат, Конституцията го казва – избори. Но не бива да тласкаме страната, днес има над 800 души заразени“, каза още съпредседателят на „Демократична България“.

Предишна статияПламен Данаилов: Не става въпрос за политики, а за постове
Следваща статияСтойчо Кацаров: България ще навлезе в „оранжевата зона” по разпространение на коронавируса до няколко дни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук