Начало НОВИНИ „Ваксинирайте се“: посланието на треньор, който преодоля COVID-19 след 72 дни в...

„Ваксинирайте се“: посланието на треньор, който преодоля COVID-19 след 72 дни в интензивното отделение

0

Треньорът Тери Гриър, баща на три деца, води 72-дневна битка срещу COVID-19 в болница във Флорида (САЩ). 

Както каза пред CNN, той не е разбирал какво се случва с него. На 42 години той поддържал здравословен начин на живот, бил и атлетичен и здрав. Изведнъж обаче усетил проблеми с дишането, имал температура и пръстите му посинели. Било е средата на януари 2021 г.

Днес, месеци по -късно и възстановен от тези трудни дни, Тери Гриър има молба към тези, които знаят неговата история:„Ваксинирайте се, не искам никой друг да преживява това, което е преживяло семейството ми. 

Случаят се развива в най -засегнатата от пандемията нация с 615 000 смъртни случая. Президентът Джо Байдън настоява американците да се ваксинират откакто встъпи в длъжност. Въпреки това, след пика през април, процентът на хората, които се ваксинират всеки ден, рязко спадна и сега нежеланието остава.

„Имам голям късмет (да съм жив), бях благословен“, продължава Гриър, който се възползва от новото си начало, за да предупреди за спешността на ваксинацията.

Урокът, който той е научил, е, че всеки трябва да се ваксинира при първа възможност, точно както направи след получаване на одобрение от лекарите. Треньорът се заразил с коронавирус във време, когато ваксините във Флорида все още не били достъпни за 40-годишната възрастова група.

Въпреки че нямаше съпътстващи заболявания, американецът разви пневмония и беше интубиран. „Бях изпълнен със страх.“

Състоянието му се влошавало бързо, докато не постъпил в интензивното отделение и не свалил 22 килограма. След два месеца започна рехабилитация. Той все още не може да бяга. Неговата цел, спомена той пред CNN, е да се включи в 5K маратон през ноември. Малко по малко той и семейството му се опитват да компенсират загубеното време.

Половината от населението на Съединените щати е напълно ваксинирано, докато инжекциите се увеличават в странатав отговор на огнище на варианта Делта. „50% от американците (от всички възрасти) вече са напълно ваксинирани. Нека продължим по този начин “, каза тази седмица Сайръс Шахпар , отговарящ за проследяването на данни за вируса за Белия дом.

Това означава, че над 165 милиона души са получили двудозовата ваксина от Moderna или Pfizer или еднодозовата ваксина от Johnson & Johnson. Прагът на половината напълно ваксинирани възрастни американци беше достигнат в края на май.

Предишна статияКитай частично затваря едно от най-натоварените пристанища в света заради коронавируса
Следваща статияПълен абсурд – 36 законопроекта чакат в НС, а няма кой да ги разгледа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук