Начало НОВИНИ Наводнения в Турция: Броят на загиналите в близост до Черно море нараства...

Наводнения в Турция: Броят на загиналите в близост до Черно море нараства до 27

0

Огромна операция по търсене и спасяване е в ход в Северна Турция, след като наводненията по Черноморието убиха най -малко 27 души.

Провинция Кастамону е най-тежко засегнатата област, която причинява 25 от смъртните случаи. Други двама загинаха в Синоп на брега.

Наводненията доведоха до срутване на някои сгради, разбиване на няколко моста, запушване на някои улици с разрушени автомобили и прекъсване на захранването.

Този месец Турция също трябваше да се бори с огромни горски пожари на юг.

Тези пожари – които сега са под контрол – принудиха хиляди местни жители и туристи да напуснат Мармарис и околните райони. Осем души загинаха и над 100 000 хектара (247 000 акра) растителност беше опустошена.

В наводнената зона близо до Черно море хеликоптери изтръгнаха някои хора от покривите; други бяха спасени с лодка.

Повече от 1700 души са евакуирани, а 330 села вече са без електричество, след като наводненията повредиха електропроводите.

Последното бедствие в Турция дойде през седмицата, в която голям доклад на ООН предупреди за по-екстремни метеорологични явления поради предизвиканото от човека глобално затопляне. Бурни наводнения и тежки горещи вълни засягат голяма част от Европа това лято.

Планинските райони по черноморското крайбрежие на Турция са склонни към наводнения през лятото, но вътрешният министър Сюлейман Сойлу заяви при посещение в района в четвъртък, че това е най -тежкото бедствие от наводнение, което е виждал.

В съседна Гърция властите казват, че широко разпространените горски пожари вече са по-контролируеми, тъй като през последните 48 часа са се появили така необходимите валежи.

Предишна статияКитай отказа да улесни разследването на СЗО за определяне на произхода на COVID-19
Следваща статияНовите случаи на COVID-19 надхвърлиха 1000 на ден

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук