Начало НОВИНИ Русия поставя нов рекорд на смъртни случаи от COVID-19 за трети пореден...

Русия поставя нов рекорд на смъртни случаи от COVID-19 за трети пореден ден

0

Русия регистрира 819 смъртни случая от COVID-19 тази събота, 14 август. Това е нов рекорд от началото на пандемията и се дължи на наличието на Делта варианта на вируса и бавната ваксинационна кампания в страната.

Според баланса на здравните власти цифрата съответства на нов дневен максимум за трети пореден ден. 

На фона на несигурността в страната са открити 22 144 нови случая, от които 1 816 са безсимптомни. В Москва за последните 24 часа са докладвани 2317 души. Освен това са потвърдени 57 смъртни случая в руската столица и 48 в Санкт Петербург.

Правителството на Русия призова населението да бъде инокулирано с руската ваксина Sputnik V, но се наблюдава недоверие от част на населението, което води до забавяне на процеса. Повече от шест месеца след началото на кампанията само 32 251 637 души са били напълно ваксинирани с двете дози, което представлява 22,1% от населението и 46,7% от плана за ваксинация.

Здравният министър Михаил Мурашко заяви, че ваксината Sputnik V е 83% ефективна срещу Delta варианта на коронавируса. Както каза той, „последните резултати показват, че процентът на ефективност е 83%“, според агенция ТАСС.

Русия, която има население от около 144 милиона души, е одобрила четири ваксини от местно производство. Тя е регистрирала почти 6,5 милиона инфекции от началото на пандемията.

Предишна статияБроят на жертвите от наводненията в Северна Турция нараства до 40
Следваща статияТрифонов: Нека да видим какво ще стане, защото нещата се менят час по час

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук