Начало НОВИНИ Над 267 000 автомобила вече имат нов екостикер след годишен технически преглед

Над 267 000 автомобила вече имат нов екостикер след годишен технически преглед

0
От 12 юли, когато се въведоха екологичните стикери с вграден чип до сега, над 267 000 автомобила са със залепен нов екостикер след преминат годишен технически преглед. Това казаха пред БНР от автомоблината администрация.

„Към момента, не липсват манипулации от някои от пунктовете при въвеждане на данните в системата за изгорелите газове. При доказани случаи на некоректно въведени данни ще се налагат не само глоби, но и ще се отнема разрешителното на пункта за срок от две години“, за това предупреди заместник-изпълнителният директор на Държавна автомобилна администрация“ Дамян Войновски.

Той допълни: „Установяваме, че на някои от пунктовете правят няколко по ред въвеждания на данни в системата. В смисъл, че той след като въведе в системата данните за изгорелите газове, системата дава информация, дали автомобилът отговаря на изискванията или не. И те, като видят, че не отговаря на изискванията, пробват втори, трети, четврти път, докато „налучкат“ данните.

Ако успеем да докажем манипулация или промяна в резултатите от измерванията, има си санкция в Закона за движение по пътищата и започваме процедура по отнемане разрешителното на пункта“.

От ДАИ казаха още, че от електронната система разбират, че има пунктове, в които не са правили измервания нито на спирачките на автомобила, нито на отработените газове.

„Към края на годината предстои уредите за измерване да се свържат директно към информационната система и тогава няма да е възможно да се извършват манипулации с данните от измерванията при прегледа на автомобила“, , казва още Войновски.

Предишна статияБез срам: Бившата власт изкара жертвите виновни за полицейския терор
Следваща статияГоляма Богородица е

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук