Начало БЪЛГАРИЯ Христо Иванов за записа: Борисов и Гешев са истинските поръчители и укриватели...

Христо Иванов за записа: Борисов и Гешев са истинските поръчители и укриватели на това тежко престъпление

0
И двамата, които стоят на върха на пирамидата, не са в залата. Борисов се скри. Той не стана депутат, за да не понася отговорност. Той използва хора като Гешев и Радомир Чолаков за жив щит. Утре ще искаме да се изсуша Гешев за записа. Това каза по БНР съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Това, което се вижда на записа, е престъпление. Полицията е символ на републиката. Това престъпление включва поръчителите. Тогава шеф на полицията е бил Христо Терзийски, който няколко дни по-късно след побоя,  беше издигнат до министър на МВР. Истинските политически поръчители и укриватели на това тежко престъпление са Борисови  Гешев.

Стотици граждани са били незаконно подслушване за „държавен преврат“. Тези текстове са неприложими за демокрацията.

Никой не е направил опит да накаже полицаите. Йерархията укрива всичко това. Прокуратурата е разполагала с тези записи. Беше ми адски неудобно да слушам Радомир Чолаков по тази тема. Докато ГЕРБ не се разграничи от режима на Борисов, той ще остане токсичен.

Подобни кадри доведоха до много тежки политически кризи. Никой не може да е сигурен с тази полиция, че може да бъде свободен гражданин на Европа. Борисов и Гешев бранеха своята власт с цената на извращаване на институции като полицията.

Хората искат публична, отчетна власт. Не поредния център, съставен от един човек и някакви хора, които са готови да умрат за него.

Искам да седнем и да договорим споразумение с ясни механизми за отчетност. И то да е гарантирано от изпълнители, които знаем, че могат да го изпълнят. Ние и всички ще трябва да направят отстъпки. Призивът ни е да се договорим за споразумението. Предлагаме то да бъде с ограничен срок за действие.  

Шест месеца е първият разумен срок, в който да се проведат избори. Ако някой има аргументи, че това може да издържи повече, нека да седнем и да разговаряме. Трябва да има професионални преговори. В този периметър не трябва да се включват ГЕРБ и ДПС. По дяволите личното его. Трябва да сформираме управленски мандат без ГЕРБ и ДПС. Ние парламентаризъм ли имаме или Джамахирия?! Отговорност се носи с биография и авторитет.

Предишна статияCOVID-19: 623 са новорегистрираните случаи на коронавирус за последното денонощие
Следваща статияГешев отказа да се яви в НС за полицейското насилие

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук