Начало БЪЛГАРИЯ Адвокат Николай Хаджигенов опроверга думите на Гешев

Адвокат Николай Хаджигенов опроверга думите на Гешев

0
По-рано днес главният прокурор Иван Гешев коментира пред БТА, че ”Искане за изслушване на главния прокурор в извънредно заседание или искане за изготвянето на доклад по конкретни дела би представлявало нарушение на принципа на разделение на властите и накърняване на независимостта на съдебната власт. Но дори и да не беше така, няма как да предоставя информация по конкретни дела, защото по закон нямам право да я знам и да разполагам с нея. Това би било нарушение на Конституцията и законите на страната”

Адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ опроверга думите му в личния си профил във Фейсбук, цитирайки Закон за съдебната власт:

Закон за съдебната власт

Чл. 138. (Изм. – ДВ, бр. 62 от 2016 г., в сила от 09.08.2016 г.) Главният прокурор:

1. ръководи и представлява прокуратурата;
2. организира дейността на Върховната касационна прокуратура, Върховната административна прокуратура, Националната следствена служба и на административните ръководители в прокуратурата;3. организира и разпределя работата на своите заместници;
6. (изм. – ДВ, бр. 16 от 2021 г.) издава писмени инструкции и указания относно дейността на прокуратурата в изпълнение на функциите си по чл. 136, ал. 6;
7. ръководи контролната дейност в прокуратурата, която има за цел да обезпечи точното и еднакво прилагане на законите от прокурорите и следователите и да осигури:

#гешефешубе

Николай Хаджигенов, Facebook

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук