Начало НОВИНИ Президентът на Афганистан потвърди, че е напуснал страната, за да „избегне кръвопролитие“

Президентът на Афганистан потвърди, че е напуснал страната, за да „избегне кръвопролитие“

0

Ашраф Гани, президент на Афганистан, напусна страната и подаде оставка на поста си тази неделя и чрез Facebook заяви, че е направил това, за да „избегне кръвопролитие“ след пристигането на талибаните в Кабул.

„Талибаните са тук, за да нападнат целия Кабул и хората от Кабул (…). За да избегна кръвопролития, реших, че е най -добре да си тръгна“, каза той.

Гани също изрази, че се опасява, че ако остане, „безброй патриоти биха били убити и Кабул ще бъде унищожен“. Той не съобщи къде се намира сега, но на пресконференцията на Tolo News посочи, че може да е в Таджикистан.

Президентът призна, че „талибаните спечелиха“, когато влязоха в столицата, тъй като преди това бяха поели контрола над голяма част от страната .

„Сега талибаните са изправени пред нов исторически тест. Или ще запазят името и честта на Афганистан, или ще дадат приоритет на други места и мрежи”, добави той в профила си във Facebook.

Източници на талибаните казаха пред АФП, че въстаниците влязоха и завзеха президентския дворец, където се провеждаше среща за сигурността в афганистанската столица.

Предишна статияЗеметресение в Хаити: броят на жертвите нараства до 1297, а повече от 5700 са ранени
Следваща статияГешев: Според Конституцията, нито имам правото, нито задължението да контролирам конкретни дела или още по-малко решенията на конкретни магистрати

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук