Начало НОВИНИ Израел е изправен пред един от най -големите горски пожари през последните...

Израел е изправен пред един от най -големите горски пожари през последните години

0

Израел е изправен пред един от най -големите горски пожари през последните години. Този понеделник, 16 август, представители на правителството призоваха за помощ своите международни съюзници, за да могат да потушат пожара, който принуди много хора да се евакуират от домовете си.

В покрайнините на град Йерусалим е епицентърът на двудневния инцидент с голям интензитет. Досега властите изчисляват, че са използвани 17 000 хектара земя . В изображения, публикувани в социалните мрежи, се наблюдава степента на унищожаване и голямо количество дим.

В друга от публикациите беше оценено как пожарникарите се опитват да потушат пламъците, които заплашват да достигнат големи дървета. Според RT Noticias, членовете на израелското министерство на вътрешната сигурност увериха, че въпреки че някои точки от пожара са контролирани, има много активни зони.

По същия начин персоналът от пожарната на тази страна посочи, че пожарът е извън контрол в резултат на изключително сухите условия миналото лято. Той спомена също, че ветровете допринасят за по -лесното разпространение на огъня.

От друга страна, той също потвърди, че произходът на инцидента може да бъде причинен от човешки фактор, въпреки че фактът все още се разследва, за да се установи дали е умишлен или случаен. И накрая, Министерството на здравеопазването предупреди за последиците от извършването на дейности във въздуха поради високото замърсяване на околната среда, причинено от дима.

Предишна статияНяколко пожарни аларми се включиха в атомна електроцентрала в централна Япония
Следваща статияМОН спира приемът на заявки за безплатна почивка за учениците

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук