Начало НОВИНИ Земетресението в Хаити оставя над 500 000 деца без питейна вода или...

Земетресението в Хаити оставя над 500 000 деца без питейна вода или подслон, предупреждава УНИЦЕФ

0

УНИСЕФ предупреди този вторник, че около 540 000 деца в Хаити са били засегнати от земетресението с магнитуд 7,2 по скалата на Рихтер миналата събота, в резултат на което 1 941 души загинаха, а още хиляди бяха ранени, и поиска 15 милиона долара средства за тяхната помощ.

„В момента около половин милион деца от Хаити имат ограничен или никакъв достъп до подслон, чиста вода, медицински грижи и хранене“, каза представителят на УНИЦЕФ в Хаити Бруно Мейс, който в момента е в най -засегнатия район Лес Кай .

Органът на ООН изчислява, че около 1,2 милиона души, включително тези половин милион непълнолетни, страдат от въздействието на тропическата депресия Грейс, която възпрепятства достъпа до вода, подслон и други основни услуги .

„Снощи видях и усетих силни ветрове и дъждове в същите райони, които вече бяха засегнати от земетресението. Безброй хаитянски семейства, които са загубили всичко поради земетресението, сега буквално живеят с краката си под вода поради наводненията“, каза Мейс.

УНИЦЕФ, който работи с правителството и неговите партньори за оценка на нуждите на непълнолетните, се изчислява, че ще са необходими около 15 милиона долара „за да отговори на най -спешните нужди на поне 385 000 души, включително 167 000 момчета и момичета на възраст под пет години за период от осем седмици”.

Детската агенция на ООН работи в района и вече е доставила шест медицински пратки в три болници в Les Cayes за лечение на 30 000, които включват ръкавици, болкоуспокояващи, антибиотици и спринцовки.

Те също така разпространяват брезенти за аварийни убежища, тоалетни и душове; резервоари за вода за разпределение на питейна и безопасна вода; и хигиенни комплекти, които включват таблетки за пречистване на вода, сапун, материали за менструална хигиена и др..

Предишна статияКанада няма да признае правителството, създадено от талибаните в Афганистан
Следваща статияДвадесет и две редовни парламентарни комисии бяха сформирани днес в 46-то Народно събрание

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук