Начало БЪЛГАРИЯ Радев: Видяхте празните язовири, станаха ясни парите, предплатени за ремонти и строежи...

Радев: Видяхте празните язовири, станаха ясни парите, предплатени за ремонти и строежи на хартия

0

„Атаката срещу министъра на икономиката Кирил Петков цели да обезсмисли и да постави под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет.“ Това заяви в коментар президентът Румен Радев.

„Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията. Осветли и пресече много схеми. Видяхте празните язовири, станаха ясни парите, предплатени за ремонти и строежи на хартия. Видяхте къде отиват кредитите на ББР”, изрази е държавният глава.

Казаното от Радев сочи, че „корупционерите търсят формален юридически повод, за да върнат часовника назад към времето на Борисов, когато паразитираха върху бюджета”. „Това е политическият залог. По юридическия казус ще се произнесат съдиите от Конституционния съд”, добави той.

„Мога да ви кажа, че и на Консултативния съвет, и на проведените до момента консултации парламентарно представените партии показват, че ясно разбират всички предизвикателства, пред които е изправена страната. Очаквам това разбиране да се пренесе като отговорност и в парламента, за да може да се актуализира бюджетът и да има достатъчно средства за посрещане на кризите”, обясни държавният глава.

„Именно по гласуването на актуализацията на бюджета ще си проличи кои партии работят за хората, а кои за себе си”, добави Радев.

„Ще бъде крайно безотговорно, ако и този парламент приключи без да състави редовно правителство и без да актуализира бюджета. Което означава, че ще остави следващия служебен кабинет с вързани ръце по време на криза”, заключи президентът.

Източник: NOVA

Предишна статияДвадесет и две редовни парламентарни комисии бяха сформирани днес в 46-то Народно събрание
Следваща статияМая Манолова: Ще положим всички усилия третият мандат да бъде реализиран

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук