Начало БЪЛГАРИЯ Любомир Каримански: Всички държави в Европа се готвят за бежанска вълна, ние...

Любомир Каримански: Всички държави в Европа се готвят за бежанска вълна, ние също трябва да имаме готовност

0

„Реалистичният срок за актуализация на бюджета е до три седмици.“ Това заяви пред БНР Любомир Каримански, председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси, депутат от „Има такъв народ“.

„Ако има избори 2 в 1, парламентът и президентът трябва да договорят това. … Министърът на финансите (Асен Василев – б.р.) беше ясен – това, което е предвидено в бюджета, е за избори 2 в 1, при необходимост изборите да са в три последователни дни, министърът трябва да даде разчет колко би струвало това“.

„В парламента има достатъчно депутати, освен ИТН, които могат да направя това“.

Председателят на парламентарната бюджетна комисия беше категоричен, че работата ѝ ще бъде отговорна и експертна, независимо колко дълъг ще бъде животът на 46-ото Народно събрание:

„Всички държави в Европа се готвят за бежанска вълна, ние също трябва да имаме готовност. В бюджета в момента липсват информация и данни за разходи, които могат да бъдат заделени за справяне при евентуален бежанския натиск. Това трябва да го направи министърът на финансите. Той сам каза, че между първо и второ четене на бюджета трябва да се направят разчети и анализи за това какви средства са необходими при бежанска вълна към България“.

„А ние сме готови да похарчим пари за нови ваксини, които тепърва ще бъдат доставени в България. Какво ще правим тези ваксини. Наясно ли сме как ще се осигури ваксинационният процес, тъй като той ще повлияе и на икономиката. … Всичко, което може да бъде направено в актуализацията на бюджета, за да има действаща икономика в следващите месеци, е във връзка с това какви мерки ще вземем като превенция“, заяви Каримански

„Корупционните схеми са най-големият бич за България“, каза още Любомир Каримански.

„При нас, в ИТН, воля за актуализация на пенсиите има“.

Източник: БНР

Предишна статияБайдън: Няма да остане нито един американец в Кабул
Следваща статияНовите случаи на коронавирус у нас са 1387

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук