Начало НОВИНИ Аржентина прибягва до бартер за храна в условията на икономическа криза

Аржентина прибягва до бартер за храна в условията на икономическа криза

0

Аржентинците отново се обръщат към бартера в условията на икономическата криза, задълбочена от пандемията COVID-19, като организираторите обменят дрехи, играчки или храната, от която се нуждаят за деня.

Бебешки панталон за две млека, пуловер за памперси, два детски спортни панталона за три пакетчета захар, мляко за препарат, дънки за мляко, бебешко гмуркане за маслена питка, юфка за тениски.

Размяната на стоки и услуги без пари беше емблематична стратегия за оцеляване на икономическата криза в началото на века в Аржентина, когато в допълнение към липсата на ресурси и работа, количеството на циркулиращите пари беше спаднало.

Тази практика се преиздава преди междугодишната инфлация от 51,8% през юли миналата година, спадаща заетост и бедност, които вече са се повишили до 42% през втората половина на 2020 г., в икономика, която миналата година претърпя втория най -дълбок спад от 2001 г. —9,9%.

Семействата се разделят със своите вещи или дарения за бартер основно за храна или почистване и продукти за лична хигиена.

Romero’s е една от многото бартерни групи, които започнаха да се възраждат през последните години, като се организираха във групи във Facebook и след това, с изолацията, наложена от пандемията, мигрираха към чат мрежата WhatsApp, координираха срещи за размяна на стоки.

Също така в многолюдния градски пояс на Буенос Айрес се организират общински панаири с дължина четири или пет блока. В края на деня, за да се помогне на тези, които не са продали нищо или се правят томболи за пари или стоки.

Предишна статияКитай защитава завземането на властта от талибаните в Афганистан
Следваща статияПолицията докладва и разследва „заплаха от бомба“ близо до Конгреса на САЩ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук