Начало НОВИНИ Полицията докладва и разследва „заплаха от бомба“ близо до Конгреса на САЩ

Полицията докладва и разследва „заплаха от бомба“ близо до Конгреса на САЩ

0

Полицията на Капитолия съобщи този четвъртък, 19 август, че разследва „заплаха от бомба“ близо до Библиотеката на Конгреса, съобщиха властите.

„Това е разследване на заплаха с бомба. Моля, избягвайте зоната „, подчертава полицията в съобщение в профила си в Twitter, без да предлага повече подробности.

Библиотеката на Конгреса се намира срещу Капитолия, в комплекса, в който се помещава централата на законодателната власт на САЩ.

Законодателите са извън Вашингтон като част от лятната ваканция и планират да се върнат в града чак през следващата седмица.

От своя страна ФБР съобщи, че Националният отдел за реакция на столицата на Вашингтонския офис „отговаря с нашите партньори на съобщения за подозрително превозно средство в близост до Библиотеката на Конгреса“.

Някои американски медии посочват възможното наличие на взривно устройство в микробус.

Порталът CNN на испански съобщи, че служителите в сградите Cannon и Jefferson са били предупредени по имейл, за да запазят спокойствие и да се преместят.

Мъжът, който е паркирал микробус до библиотеката на Конгреса, близо до Капитолия и Върховния съд на САЩ, каза, че носи взривни материали.

Властите заявиха, че мъжът е шофирал немаркиран микробус и е спрял до сградата на Библиотеката на Конгреса.

Предишна статияАржентина прибягва до бартер за храна в условията на икономическа криза
Следваща статияСъдът даде 3,5 години затвор на бивш полицай за банков грабеж в Дупница

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук