Начало НОВИНИ Протестиращите се противопоставиха на талибаните, като развяха знамето на Афганистан в Деня...

Протестиращите се противопоставиха на талибаните, като развяха знамето на Афганистан в Деня на независимостта

0

Протестиращите от Афганистан излязоха на улиците този четвъртък, 19 август с национално знаме, малко след като талибаните завзеха властта и издигнаха собственото си бяло знаме в официалните сгради.

Според репортер на Франс прес, група мъже и жени са показали голям трицветен афганистански флаг: черен, червен и зелен, близо до Вазир Акбар Хан, в покрайнините на Кабул, наблюдаван отблизо от талибански микробус.

Камионът се забави и групата привлече някои зрители, след което колата на бойците потегли, игнорирайки предизвикателството на групата.

След обявяването на независимостта от британците през 1919 г. Афганистан имаше десетки знамена. Последният е приет през 2013 г. и има три ленти: черна, червена и зелена, с националната емблема в бяло в центъра.

Миналата сряда талибаните разпръснаха десетки афганистанци в Джалалабад, използвайки боеприпаси и развяха националния флаг в навечерието на Деня на независимостта.

Социалните медии показаха тълпа, която аплодира мъж, който се качи на стълб на столичния площад Абдул Хак, за да завърже високо флаг.

Знамето на талибаните е бяло знаме с декларация за ислямска вяра. „Това е източник на голяма гордост за афганистанците, че страната им е на ръба да получи независимост от американската окупация“, добавиха те.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук