Начало НОВИНИ Европейският съюз призовава държавите членки да приемат афганистански бежанци

Европейският съюз призовава държавите членки да приемат афганистански бежанци

0

Председателят на Европейската комисия, Урсула фон дер Лайен, в събота, 21 август призова всички страни да бъдат домакин на бежанци от Афганистан и увери, че държавите-членки на Общността ще получат съответната финансова подкрепа.

„Призовавам всички държави, участвали в мисии в Афганистан и други да осигурят достатъчни квоти за приемане … за да можем колективно да се притечем на помощ на нуждаещите се от закрила“, каза Урсула фон дер Лайен след посещение в Испания в приемния център за афганистански служители от ЕС в Кабул.

„Комисията е готова да обмисли бюджетните средства, необходими за подкрепа на държавите -членки на Европейския съюз“.

Не е ясно колко страни членки на Европейския съюз са поели ангажимент да приемат афганистански бежанци и дали някои правителства са отказали.

Придружени от председателя на правителството Педро Санчес, фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, те посетиха тази база, през която трябва да преминат всички афганистанци, които са работили в Кабул за институциите на Комисията и техните семейства.

Намеквайки за чувствителния характер на имиграционния въпрос в Европа, Мишел се застъпи за създаването на „редовни и подредени миграции“.

Фон дер Лайен настоя, че има „оперативни контакти“ между Европейския съюз и талибаните за „спасяване на човешки животи“, но че „няма политически диалог“ с това движение и следователно „няма признание на талибаните“.

Предишна статияКитай ще позволи на двойките да имат трето дете
Следваща статияС подкрепата на Италия два нови полета с афганистанци кацат в Рим

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук