Начало НОВИНИ Афганистанските жени измислят план за бягство от Кабул с помощта на червени...

Афганистанските жени измислят план за бягство от Кабул с помощта на червени шалове

0

Ситуацията в Афганистан, след като талибаните завзеха властта в Кабул, е изключително опасна за жените. Поради тази причина мнозина се опитват да напуснат страната със семействата си. Сред тях има и такива, които работят за италианска неправителствена организация, които завързаха червен шал около китката си като сигнал за влизане на летището.

Тайната индикация носи името „ спасителната операция “, каза Ливия Мауризи, координатор на неправителствената организация Nove Onlus. Целта е да се осигури сигурност и грижи за афганистанските жени, бягащи от бунтовниците, тъй като много от тях са „смазани“ на летището пред тълпите от хора.

НПО измисли цяла система, която да позволи на работниците си да напуснат страната. Те създадоха група в WhatsApp, за да информират и да са наясно с контролните пунктове на талибаните, които се стремят да задържат граждани, които искат да избягат от Афганистан .

Освен това всеки член е геолокализиран и идентифициран от момента, в който стъпи на летището. Те трябва само да покажат червения шал на италианските войници, които, вече са информирани за този сигнал.

Същият метод е използван от Испания. Афганистанците, които са сътрудничили на тази нация, носят червен и жълт шал или кърпа и извикват името на страната, така че военните на тази територия да могат да ги идентифицират.

Тези сигнали помогнаха на стотици афганистанци, които са си сътрудничили със западните страни и които не са имали време да изпълнят официални процедури, за да напуснат азиатската нация със семействата си и да бъдат в безопасност.

Предишна статияМанолова: Ще се включим във всички разговори, извън ГЕРБ и ДПС, за съставяне на правителство
Следваща статияМанолова: Сред авторите на закона на г-н Божанков има и такива с частен интерес в третирането на отпадъци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук