Начало БЪЛГАРИЯ Идва нов играч на политическата сцена около Кирил Петков и Асен Василев

Идва нов играч на политическата сцена около Кирил Петков и Асен Василев

0

Протестните партии трябва да преосмислят поведението си, чудесният им живот свърши. Червените линии между тях ги нямаше на площада, появиха се, когато видяха победата. Но идва нов играч, който ще се оформи около служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. 

Това заяви социологът Андрей Райчев по бТВ. Протестните партии или ще започнат да страдат, някои от тях може да загинат, или ще съставят правителство, коментира той. 

По думите му президентът Румен Радев ще връчи третия мандат на БСП и Корнелия Нинова трябва да направи всичко възможно, за да състави кабинет. Радев може да изглежда понякога като Дон Кихот, но не е, моралът и интересът му налагат да даде мандат на БСП, каза още Райчев. 

Всичко опира до това – ще намерят ли име за премиер, което да се окаже приемано, за да се спасят от политическото си бъдеще, смята социологът. 

За да паднеш, някой трябва да те бие. Трябва да е или отляво или отдясно. В тази ситуация всички десни ще гласуват за Радев, всички леви – също. Трябва центрист с неговата сила, за да го бие, прогнозира за президентския вот Райчев.

Предишна статияСофия въвежда почасови билети за градския транспорт
Следваща статия93.8% от заразените с COVID-19 у нас са неваксинирани

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук