Начало НОВИНИ Болсонаро: Ще бъда убит, арестуван или преизбран

Болсонаро: Ще бъда убит, арестуван или преизбран

0

Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че вижда три алтернативи за бъдещето си: затвор, смърт или победа на президентските избори догодина.

„Имам три алтернативи за бъдещето си: да бъда арестуван, убит или победен“, каза той на евангелските лидери. Можете да сте сигурни, че първата алтернатива не важи, защото постъпвам правилно и не дължа на никого нищо“, каза президентът. 

Болсонаро беше почти намушкан до смърт по време на предизборната кампания през 2018 г.. Неговите забележки идват на фона на ожесточеното напрежение между него и съдебната власт в страната.

66-годишният президент, който се надява на втори мандат догодина, поставя под въпрос електронната система за гласуване в Бразилия и заплашва да не приеме резултата от президентските избори през следващата година.

В сряда ръководителят на изборния съд в Бразилия настоя, че няма проблем със системата за гласуване.

Но на среща с християнски лидери в събота Болсонаро отказа да отстъпи критиките си.

Президентът призова евангелските лидери да се присъединят към планираните национални демонстрации на 7 септември в негова подкрепа.

В петък 150 коренни жители протестираха пред президентския дворец преди ключовото решение на върховния съд за техните наследствени земи.

Докато се бори с коронавирусът, който уби повече от половин милион бразилци, страната също се бори с висока инфлация, глад и безработица.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук