Начало НОВИНИ Папа Франциск отрича слуховете за оставката му: „Дори не ми е минавало...

Папа Франциск отрича слуховете за оставката му: „Дори не ми е минавало през ума“

0

Папа от Франциск  заяви, че не си е дори помислял за оставка. По този начин той отрече слуховете, разпространявани от италианските медии напоследък.

„Дори не ми е минавало през ума“, каза папа Франциск в дълго интервю, излъчено тази сряда, 1 септември, от испанското радио Cope.

„Всеки път, когато папата е болен, има ветрец или конклавен ураган“, добави той смеейки се и уточни, че стои настрана от слуховете и никога не гледа телевизия.

На въпроса как се справя, папата с усмивка отговори, че е „още жив“ и отдаде особена почит на италианска медицинска сестра „с много опит“.

„Спаси ми живота! Тя ми каза: „Трябва да се оперираш.“ Имаше и други мнения, като например използването на антибиотици, казва аржентинецът. Той добави, че медицинската сестра му е дала ясни обяснения.

84-годишният аржентински папа претърпя операция на 4 юли, за да премахне част от дебелото черво, при планирана интервенция, извършена под обща анестезия.

Суверенът на държавата Ватикана страда също от хроничен ишиас, който го кара да накуцва и да му причинява силна болка, поради което на няколко пъти е трябвало да се откаже от провеждането на официални церемонии.

Понтификът е планирал поредица от пътувания в чужбина тази година, включително едно от 12 до 15 септември до Словакия. Тази сряда той също обяви, че ще пътува до Гърция, Кипър и Малта.

Предишна статияПутин: 20-годишното американско присъствие в Афганистан донесе само трагедии
Следваща статияПриродният газ поскъпва от днес с близо 20,5%

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук