Начало БЪЛГАРИЯ Пускат под домашен арест мъжа, заплашил председателя на парламента Ива Митева с...

Пускат под домашен арест мъжа, заплашил председателя на парламента Ива Митева с убийство

0

Пускат под домашен арест мъжа, заплашил председателя на парламента Ива Митева с убийство. Софийският районен съд го пусна у дома, въпреки настояването на прокуратурата за постоянен арест, и без да дава обяснения. За момента 26-годишният мъж не е казал с какви мотиви е написал и-мейла до правосъдното министерство. Защитникът му смята че е много вероярно той да има психическо разстройство. Прокуратурата, от своя страна, поиска Любомир Яков да остане за постоянно в ареста.

„Има достатъчно свидетелски показания, назначени са видео-технически експертизи, назначени са компютърно-технически експертизи. Беше иззета с разрешение на Софийския районен съд кореспонденцията на обвиняемия, от която е видно точният момент на изпращане на заплащителните и-мейли”, заяви Георги Иванов – прокурор в СРП.

Въпреки че съдът е намерил достатъчно данни, че именно 26-годишният мъж е написал електронните писма със заплаха за живота на парламентарния председател, го пусна под домашен арест.

„Той към момента отказва да дава обяснения…и към момента не е излагал никаква защитна теза”, заяви прокурорът.

„Дали го е написал той, или не – това ще се установява. По-важното е другото – че сме поискали от досъдебното производство установяване на това дали е бил лекуван в психиатрични заведения в два града”, посочва Владимир Цанов – служебен адвокат на Любомир Яков.

Решението на съда не е окончателно. Прокуратурата има тридневен срок, за да реши дали ще обжалва.

Източник: NOVA

Предишна статияАсен Агов: Няма как нещата да не се променят към по-добро, като сме стигнали дъното
Следваща статияТалибаните вдигнаха флаг над крепостта на съпротивата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук