Начало БЪЛГАРИЯ Мая Манолова: ГЕРБ и ИТН са срещу Дончева като ансамбъл по синхронно...

Мая Манолова: ГЕРБ и ИТН са срещу Дончева като ансамбъл по синхронно плуване

0

„ИТН и ГЕРБ са в поразителен синхрон. Те са като ансамбъл по синхронно плуване. Включи се и главният прокурор.“ Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медиите в парламента относно твърденията на депутата от „Има такъв народ“ Радостин Василев за Татяна Дончева.

„Показателно е, че в момента, в който Комисията по правни въпроси се занимава със закриването на специализираните съдилища и прокуратурата, те се самосезираха именно срещу народен представител, който иска закриването на тези структури“, каза Манолова.

„Специализираната прокуратура не се самосезира нито за пачките в чекмеджето, нито за 70 млн. лв. „такса спокойствие“ от хазарт, нито за теча от Държавния резерв, където тонове гориво са „потънали в земята“, нито за 10 млн. долара, преведени без основание от ВМЗ Сопот към Сърбия – отново за „такса спокойствие“. Самосезира се обаче по абсурдни небивалици, разпространени от депутати от „Има такъв народ““, допълни тя.

„Срещата на Дончева с Радостин Василев е среща в частно качество, между двама адвокати, депутатите провеждат стотици срещи и няма как те да се обсъждат в парламентарната група. Татяна Дончева не е нито председател, нито е в ръководството на групата, подчерта Манолова и добави, че все по-очевидно става, че основният противник на ИТН е „Изправи се БГ! Ние идваме!“, а не ГЕРБ. Очевидно е, че повече с ИТН няма да има комуникация от нито една парламентарна група. Да започнем ли и ние да вадим кой с кого се е срещал и какво е казал на тези срещи? Това е дъното на парламентаризма“, каза още тя.

Предишна статияИкономистът Георги Ганев: Инфлацията у нас ще е по-висока от световната
Следваща статия„Изправи се БГ! Ние идваме!“: Нито една от партиите в коалицията не я напуска. „Волт“ никога не е била част от коалицията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук