Начало БЪЛГАРИЯ CPVOD-19: 677 са новите регистрирани случаи на хора, заразени с коронавирус

CPVOD-19: 677 са новите регистрирани случаи на хора, заразени с коронавирус

0
677 са новите регистрирани случаи на хора, заразени с коронавирус. Положителни са 5,4% от направените12 534 теста. Това показват данните на единния информационен портал към полунощ.

Най-много новозаразени са отчетени в столицата – 75 и в областите Варна – 62, Пловдив – 49, Благоевград – 43, Бургас – 41, Стара Загора – 40, Велико Търново – 36.

Хоспитализирани са 4 284 души, като 339 от тях са в интензивни отделения. 

Починалите за изминалото денонощие са 34 души, а оздравелите са 526.

Поставените дози през вчерашния ден са 1 654, а хората със завършен ваксинационен цикъл са малко над 1 милион и 200 хиляди.

Не е отчетена нито една нова поставена доза в цели 9 области – Видин, Габрово, Ловеч, Монтана, Силистра, Смолян, Стара Загора, Търговище и Ямбол. Това е така, тъй като в тези области традиционно в почивните дни никъде не се поставят ваксини, а вчера беше празник.

От полунощ влезе в сила наредбата на здравното министерство, с която се въвеждат допълнителни по-строги мерки за борба с коронавируса. Тя предвижда заведенията и игралните зали да работят до 23 часа, но дискотеките и нощните клубове да затворят. Спира се провеждането на концерти и други мероприятия, където няма осигурени места за посетителите. Кината и театрите ще работят с половината от капацитета си, а фитнес залите – с 30 на сто. Гостите на сватби и тържества могат да бъдат до 30 души, ако събитието е на закрито и до 60 – ако е навън. 

Предишна статияТалибаните вдигнаха флаг над крепостта на съпротивата
Следваща статияЕлектронното преброяване започна – какво трябва да знаем

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук